Kävely
2018 (Finnish)In: Matkasanakirja hiljaisuuteen: [ A Travel dictionary to Silence ] / [ed] Soile Veijola, Janne Säynäjäkangas, Helsinki: ntamo , 2018, p. 72-72Chapter in book (Other (popular science, discussion, etc.))
Place, publisher, year, edition, pages
Helsinki: ntamo , 2018. p. 72-72
Keywords [fi]
Tourism, Silence, Slowness, Well-being, Hospitality
National Category
Economics and Business
Research subject
Economy
Identifiers
URN: urn:nbn:se:lnu:diva-76124ISBN: 9789522157263 (print)OAI: oai:DiVA.org:lnu-76124DiVA, id: diva2:1220379
Note
About the book:
Matkailuprofessori Soile Veijola ja filosofi Janne Säynäjäkangas johdattavat kirjoittajaystäviensä kanssa kotimaan verkkaisimpiin hetkiin ja tyvenimpiin paikkoihin. Heidän kokoamassaan 101 sanan matkaoppaassa on totta kai hakusana ”sauna”, mutta tavataanpa myös ”sade” ja ”sattuma”, ”aamu” ja ”ötökkä”, ”maa” ja ”tie”. Ja niiden ohella ”hiljaisuus”, ”keinu”, ”luppo” ja ”oleminen”. Ajatuksekkaat ja kokemaan sysivät kirjoitukset haluavat kulkijan reppuun ja majapaikan yöpöydälle.
Muina kertojaääninä toimivat musiikkitieteen yliopistonlehtori Noora Vikman Itä-Suomen ja sosiologian maisteri Janne Honkasilta Lapin yliopistosta sekä porilaissyntyinen turismitutkija Emily Höckert Växjön Linné-yliopistosta, australialainen kirjailija-kirjoittamisprofessori David Carlin RMIT-yliopistosa Melbournesta ja brittiläinen muotoilun ja luovien teknologioiden professori Ann Light Sussexin yliopistosta. Säynäjäkangas tekee jatkotutkimusta olemisen ontologioista ja politologiasta Jyväskylän yliopistossa. Sosiologi Veijola työskentelee Lapin yliopistossa Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutissa matkailun kulttuurintutkimuksen professorina. Hän on ollut suomalaisten loma-asioiden päätulkki ja näkyvä intellektuelli lähtien yhteiskirjastaan Oman elämänsä turismit Eeva Jokisen kanssa 1990: klassikoksi muodostunutta teosta on luettu hartaasti niin tutkija- ja opiskelija- kuin laajemmissakin kansalaispiireissä. Nyt Veijola tovereineen näyttää ehkä kirkkaammin kuin koskaan, että akateeminen ansioituneisuus ei aina estä kartuttamasta elämänviisautta ja harjoittamasta elämäntaidetta.
2018-06-182018-06-182019-12-06Bibliographically approved